Üniversite yaşamınızda başarılı olabilmeniz için sizin de çaba göstermeniz gerekir. İşte size bu konuda yardımcı olabilecek bazı öneriler:

>  Derslere düzenli olarak devam edin

>  Etkinliklere katılın, özellikle UYM101 etkinliklerini kaçırmayın

>  Hafta sonlarında ailenizin yanına / memleketinize gitmek için fırsat kollamayın. Bu, sizin üniversiteye uyumunuzu zorlaştırır ve yeni arkadaşlar edinme fırsatlarını kaçırırsınız.

> Yeni şeyleri denemekten çekinmeyin: Alışılagelmiş giyim, yiyecek, kişilerarası ilişki kurma tarzı, vb. gibi şeylerin size sağladığı rahat ortamın dışına çıkmak için risk alın. Üniversiteye yeni deneyimler kazanmaya geldiğinizi unutmayın.

>  Daha önce hiç duymadığınız veya hakkında hiçbir şey  bilmediğiniz konularda yüzeysel de olsa bilgi edinmenizi sağlayacak türden etkinliklere katılmayı deneyin. Bu tür deneyimler ileride bu konuyla ilgili bilgi edinmek istediğinizde ön koşullara sahip olmanızı sağlayabilir.

> “Hayır” deme becerinizi geliştirin

>  Çok geç olmadan veya iş işten geçmeden yardım istemeyi öğrenin.

>  Paranızı idareli kullanın. Bütçe yapın ve parasal konularda disiplinli davranın.